Selasa, 19 April 2011

si nakal amina zahra


suka dorang klu bole main, sekarang da pandai nak main sama2, bila papa letak dorang soh main sama2. macam ni la jadinya.. tunggang langgang.. nak duduk macam org besar..
padahal lesen L pun tak lepas lagi.. ngada betoi!!




^




^





^





^





^




^





^





^





^





^





^





^





^






^




video




sarang amina zahra tido

kata org jgn ajar ank tido lam buaian, tapi aku nih klu tak letak amina zahra lam buaian, tak wat keja la... mna sempat nak bg tido sorang2, tgn aku ada 2 je.. bukan tgn tokong indu 10.. dorang plak time nak tido mesti cari aku, papa dorang mmg tak laku time ni.. hihihihi..tapi sejak ada car seat, senang skit aku sbb dorang bole lentok kat situ (ikut mood dorang gak) .. jadi mudah bg aku time amina zahra ngantok aku letak je lam sarang dorang (mcm anak burung plak)..korang tgk la mcm mna nyenyaknye dorang tido.. selesa kot tido lam sarang... :)








^





^





^





^





^





^





^











lupa plak nak bgtau..
yang sebelah kanan korang Qaseh Nur Amina dan yang sebelah kiri korang Qaseh Nur Zahra




playground :)

hari ahad lepas ada jemputan dari kak long, besday anak bongsu dia An-nur adani shafea (huh panjang betui namanya..) tapi sori ar aku tak sempat snap gambar2 besday party tuh..
bukan pa aku nih alah skit klu nampak makanan.. hahahaha.. 
depan umah kak long ada playground, jadi bw la amina zahra main kat situ (psssttt sebenarnya mama yg lebih2.. teruja aku tgk jongkang jongket.. seb baik tempat duduk dia tak muat ngn montot besar aku nih.. klu tak mau naik tak nak turun... :)














nampak.. sape yg xcited lebih.. cuba cakap...!!!

Khamis, 14 April 2011

si jantung hati mama & papa




QASEH NUR AMINA (my 1st twin)










amina anak sulung, mmg peramah ngn sesape pun.. klu korang pandang dia pun dia akan tersengih2 kat korang, sbb tuh la aku panggil dia cik sengih, asik senyum je tapi bila aku pegang camera terus kaku... dan wat muka seyes. amina berdikari skit, klu nak tido dia bole golek2 tido seniri, tak byk songeh..tapi penakut nak makan ubat... nampak je aku pegang syringe terus tutup mulut rapat..!! adoi la... 



^




^





^





^





QASEH NUR ZAHRA (my 2nd twin)








ni anak kedua aku, mmg ngada2, penakut skit ngn org, ala2 manja gitu, nama pun adik kan, susah nak tidurkan dia, kena kita baring tepi dia pastu peluk, kiss2,puji2 dia skit baru dia pejamkan mata.. klu tak.. jgn mimpi la aku nak tido awal mlm tuh... (melampau kan anak aku yg sorang nih)
ikut sapa la... kihkihkihkih


bila adik zahra mengamok


anak dara aku yg ini mmg manja.. bukan ngn aku tapi manja ngn pak supian.. hahahaha.. aku suka cari pasal ngn zahra.. klu korang perasan time aku ajuk dia nangis time tuh la lagi kuat hah.. pssstttt.. dia marah aku ajuk dia, bila dia mengamok abis baju semua kena tanggalkan.. klu tak lagi kuat dia melalak.. nyaring plak tuh.. bingit tinga aku.. dan pak supian sebenarnya tgh memujuk ank kesayangan dia...  






^




^





^





^





^





^





^





^





^






^





^





^






^






^





^





^





^



video


ps: ini bukan kes penderaan hokey.. sedih kan zahra.. ngada2 lebih..

zahra demam

aku cukup takut klu salah sorang demam,
 bukan pe sbb mmg kompom yg sorang lagi akan kena, pakej lengkap tuh (demam, selesema dan batuk).. baru2 ni dorang demam (dekat 2 bln).. tension oooo.. lepas sorang.. sorang demam... amina ok skit tapi zahra kuat demamnye.. ni gambar yg sempat aku snap time zahra demam.. sian aku tgk hah... diam je dia, pastu melalak.....




korang tau nape mulut dia mcm mulut ikan??
sbb dia tgh bernapas ikut mulut.. (idung da tersumbat)..
bijak kan zahra..







zahra tgk je aku.. diam je..
pastu bila aku pusing tgk dia ..
zahra da....     ---> scrooll bwh




^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^









ZZzzzzzZZzzzzzZzzzzz.... oops da tido... sian ank mama...



Rabu, 13 April 2011

kenangan lama mengusik kalbu

dsebabkan ujan renyai2 petang ni.. tiba2 aku tingatkan member2 kat opiz lama, apala yg dorang dok kecoh skarang, k.za selaku mak kat situ mesti tgh leterkan ank2nyer...  wat keje...wat keje.. ahhh aku rindu leteran itu... k.aida tgh pulun dok wat bp, sekali sekala melayan k. busra yg dtg bsembang.. iskk..iskkk aku rindu celotehnyer.. k.ani plak mesti dok bancuh ayaq.. minum petang, tak pun dok kalut sbb org amik stok kat blakang...
bila le aku bole kenakan dia lg, kutuk2.. hahahaha..
melatah je mcm org tuo.. hahahaha..
aku rindu hampa semua..




^




^



^




^




^







norhaida omar
tak pyh cite panjang2 cuma nak kata ----> takkan ada pengganti seperti dia,, (sentiasa d hati wlu dmna aku pergi) jauh tpisah beribu batu pun sebesar kuman takkan ku lupa. (aku sayang dia)




^




^




^




^




^




^



rohani lebai hasan
eh bukan yg ini...agak2 la korang ni...
scroll bawah





^






^






^




^






^






^





^





^



rohani lebai hasan
(bukan yg tuo tau, tapi yg cun tuh...hehehe) 
klu x da dia tak meriah la opiz, partner menggedik, merenyeh, menggatai, dll.. dan yg best tuh kutuk la apa pun.. tak penah nak masam2 muka, mmg slalu la kena kacau ngn aku..
tapi aku sayang dia.. dan dia pun sayang kat aku..
(eh betoi ka?? hah k.ani.. jawab..jawab)


^




^




^




^




^




^





dua org insan istimewa ni merupakan
kakak2 yg terbaik dlm idup aku

^




^




^




^





^





^



ni la kawan2 yg byk mengajar aku ttg pengalaman hidup,
dan memjadikan aku lebih kuat dalam menjalani kehidupan
sebagai anak rantau
terima kasih MPSP kerana menemukan kami..
salam sayang dari jauh... muuuaaahhhzzzzzzzz






indahnya hidup nih


asik cite pasal si kembar je, pn. eja n en. supian pun nak jugak kan.. tup.. tap.. tup.. tap..  da 2011, cepat tul masa berlalu, da jadi mak org pun aku, tak ble gedik mcm dulu hokeyy!! nati pak supian marah!! eCeCe..
ni ade aku tepek gambar bujang sampai aku beranak pinak, beza hokey dulu dan skarang.. sakit at tgk gambar time slim zaman bujang.. uwaaaaaaa.. uwaaaaaaaaaa....





^




^




^




^

ramping kan laki haku,, takde perut tau.. auuuwwwww, tetiba jd gatai jap.. kihkih.. dan tgk la gambar aku yg ala malu2 cat tuh, x senonoh kan, bajet cun.. hahahaha





hah nih ada lagi, dgn suar bebunga mmg klass kan, spesis x sedor diri mcm tuh la kekdahnya, dan laki aku ala2 suci gitu.. korang tgk la, bezakan ngn mokcik saleh sebelah tuh, baru ku sedar jambu sweet nye laki aku.. oppppssttt.. terlebih sudaaa..
dan bila berdua



^




^




^




^




^




^

lagi bahgia aku rasa.. klu ada msalah tuh x der la aku nak pecahkan kepala pk sorang2, klu aku sonok, x der la aku dok tersengih sorang2 sbb tak tau nak kongsi ngn sape.. tima kasih pak supian sbb menjadi kan idup ibuk eja jadik lebih sempurna,, eCeCeCe berjiwang bagai..




^




^




^




^




^




^




^





dengan adanya qaseh nur amina  & qaseh nur zahra hidup aku lagi bmakna... aku sgt2 bahagia dkelilingi oleh insan2 kesayangan aku..
amina zahra.. mama sayang ank2 mama
kepada laki aku.. abg mmg kelaaaassss hokeyyy!!! muaaaaahhhhzzzz