Khamis, 28 Julai 2011

mari kita berjimat (bole tajuk nih?)

semalam 27/7/2011 (rabu) aku mc, disebabkan kepala aku berdenyut2, sakit nak mati maka aku pun g klinik, takut wey kot2 darah tinggi ka.. tapi doktor kata aku ok cuma aku tak cukup tido + tak cukup rehat + stress =TWIN. penat oooo... makin besar makin lasak.. semua benda nak wat secara berjemaah, abih tunggang langgang umah.. bab mengemas mmg terror anak2 dara aku.. jadi klu korang ternampak latar belakang yg tak sepatutnya, harap paham la keadaan aku...

nih aku nak kongsi pengalaman.. klu korang ada ank kecik yg baru lahir, dinasihati tak payah la beli bath tub yg besar2 sbb baby kecik je, korang nak mandikan pun susah silap2 bole lemas ooo.. cth mcm aku.. beli je besen kecik singgit lima poh sen. jimat kan, bila baby da besar korang leh letak baju kotor dorang, abih klu korang beli bath tub yg kepala gajah, kepala itik.. seswai ke nak letak baju kotor dorang???? nehi..nehi..nehi... disamping itu klu korang tak mo letak baju kotor dorang bole je wat mainan dorang, contoh mcm aku, jimaaaaaatttt sgt (pak supian suka nih)
nak tgk mainan apa? meh scroll kat bwh meh

^





^




^




^




^




^




^





^





^





^




^




^





^



kan aku cakap.. JJIIIMMMMMaaaattttttt




kakak sibuk nak belek muka adik, yang adik dah tak tertahan suka dok lam besen..




kakak.. kllaaaasss mama kita kan.. letak kita lam besen...




seb baik montot kecit...




berbelit2 kaki... cuba korang teka mna satu kaki amina?, mna satu kaki zahra?




hah tgk tuh.. tak kisah dok berhimpit pun janji puas at




letih main kita minum dulu.. (aku letak lam kandang, baru senang keje aku, klu x merata umah aku kena kutip hokey!!!




minum susu berjemaah. pandai anak2 mama
luv u




Selasa, 26 Julai 2011

bila kawan bertemu kawan2, maka huru hara lah jadinya


ok.. jgn marah aku bila gambar nih aku baru nak letak.. bukan pe.. peram biar lama2 baru best tgk balik, betul x kawan2. meh kita tgk apa yg kita dpt hari jumaat lepas..


eksen je lebih.. padahal sorang pun tatau nak wat ketupat.. tapi makan ketupat tauuuuu..

^




^



purak-purak la ngko ida, belakon je lebih.. mai.. ngko tau ke wat ketupat???

^



^



ni kemunculan pertama lalang dengan kitaorg, klu tak susah sgt nak bergambar. eh.. dik sarah pun ada..

^



^



^



^


yeah.. aku tau sbb per korang semua bertungkus lumus... korang nak belakon kan??? tgk kak jubah puple tuh, bersungguh sampai x sedar org amik gambar dia...


^



^



^



^


bila soh belakon je, semua berebut nak duduk atas kukuq nyok (sebutan org utara, korang sebut la ikut loghat negeri korang, tak kose aku nak tranlate kan utk korang)

^



^



^



weh korang prasan tak? time nih semua mata memandang kat kita, sampaikan ada sorang mat saleh n wife dia kot dok tersengih2 tgk kita kan, aku rasa glamor je, korang rasa per? ahh tipu.. aku tau korang pun mcm aku, prasan glomor kan...?

^




^




^




^



kawan2 aku sayang korang, korang sayang aku tak?
tak jawab maknanya SAYANG
jawab maknanya sgt2 SAYANG

hah pilih la mna satu



aku suka berkawan bukan nak cari lawan

sebelum korang perasan, aku nak cakap siap-siap, nih gambar lama tapi baru di postkan.. aku pun tatau mcm mna bole terlupa nak post gambar nih.. sori kawan2..

^



^

manis kan kita.. uhuk..uhuk..

^




^


lalallalalalalalala

^




^



duduk dekat2, rapat2 baru akrab persahabatan kita..

^




^



eh.. apsal aku mcm nak baring kat situ?? poyo

^



^



hah.. tegak mcm tuh kan elok..

^




^



kami sebagai penyambut tetamu carca merba

^




^



kami sebagai kumpulan boria melampau.

^




^



dengan aksi yang tak bole blah..

sekian.





Isnin, 25 Julai 2011

suka ngko ehh.. aku report nak???


patutla aku ajak hantar maklang g umrah ngko tak nak, rupa-rupa nya ada pertandingan melalak kat opis eh, dah la seksi nak mampos!! ngko da mintak izin ke kat hajah fazdilah ngan hj shiron??
seb baik menang klu tak... derhaka namanya tau!!


ape pun tahniah yer sbb dapat no. 1


^




^




farah eziana shiron

^




^


baju sewa tuh.. lip lap lip lap

^




^




^



sumber: berita harian, selasa 19 julai 2011


sekian, tuh je nak cite.





Jumaat, 22 Julai 2011

my little fairy

entri kali nih khas untuk papa.. sbbnyer da seminggu kot, hari-hari dok tnya aku da post ke gambar amina zahra naik keta comey.. tak sempat la papa, busy.. en. montel asyik panggil je.. hari ni free skit, jadi untuk tak menghampakan harapan lelaki itew, aku pun tepek la gambar anak2 dara dier..

time nih kitaorg pegi seremban (umah adik ipar aku = adik pompuan pak supian). budak-budak nih sgt suka ngn toy cars nih.. asalnyer toy cars nih muat sorang je tapi dek kerana buntot amina zahra ciput je maka dapat laa naik sesama. bukan main suka lagi..
hah papa... anak2 da suka.. mama lagi la suka... x reti2 nak belikan toy cars ni.. ??? ke buat2 x paham????

^




^




amina da xcited x hingat.. zahra dok membelek2 button yg ada kat situ.. (kuar lagu uolllss)



^




^




^




ohhh... so sweetttt...


^




^




^





zahra: 'ada polis la kak'
amina: tuh la ngko, akak soh pakai tali pinggang x nak, kang kena saman.. degil!'


^




^




^



tgk.. dok belek lagi.. abis ditekan nyer button yg ada kat situ, mcm2 lagu kuar..
pastuh ngko pandang aku, aku pandang ngko.. pastuh gelak sesama..
 mama ngn papa tgk pun rasa happy je..  

^




^




^




^




^

nih gambar peberet aku ngn pak supian..

^




^




^




^




^





^



amina zahra bersama sepupu2 QISTINA dan QALISH MIKAIL
soooo sweettttttt.. luv u all






Selasa, 19 Julai 2011

نعم الحمد لله

مرحبا أصدقاء

alhamdulillah pada 17/7/2011 family aku selamat sampai d mesia setelah 11 hari berada di mekah, madinah kerana menunaikan umrah dan ziarah. semua sihat seperti selalu.. syukur ya Allah..

Terima kasih pada bos sebab bagi aku balik awal untuk berjumpa family aku di klia (sbb flight delay). aku mmg sedih 2.. 3.. hari sebelum tuh sbb ingatkan tak dapat jumpa family aku, flight ke mekah pukul 2 petang, jadi tak sempat la aku nak pegi airport dari opis, CC ckp klu aku kuar pukul 11 pagi maknanya aku kena amik cuti, wey la, cuti aku tinggal sikit je, kot nati budak2 tuh demam.. cam ner??

bila mama call gtau flight delay pukul 6 petang, aku la manusia yang paling happy sekali, hasrat nak jumpa family aku sebelum dorang berangkat ke tanah suci tercapai. pukul 2 petang pak supian dtg amik aku kat opis, ikut higway maju xpress way, kejap je da sampai  klia. 

^




^



kat airport: nih masa nak pergi (7/7/2011) aku tak masuk pun, sempat jumpa kat luar je.. okeh aper dari tak jumpa lansung kan? adik aku yang kecik sekali pun ikut sekali.



^



^


aku tingin nak pegi tapi apakan daya amina zahra kecik lagi takkan nak tinggal, sian plak. tak pe ada rezeki aku ngn pak supian akan menyusul kemudian, insyaallah.. amin...

^



^




^



^



hah gambar bawah nih di amik masa aku nak tunggu family aku balik dari tanah suci, pakcik syuhir da pesan sepoloh kali soh bawak amina zahra jadik untuk tak menghampakan harapan tok mama, tokwan, adik- adik semua maka aku pun mengendong amina zahra ke hulu ke hilir. aku tak bawa la stoller, ingatkan kejap jer rupanya ya ampun..... kejang tangan + pinggang + kaki aku dok berdukong je. tapi aku tgk pak supian relax je dukong anak dara dia.. okeh.. okeh.. sbb pak supian mempunyai ketebalan lemak otot yg kuat...

ntah apa masalah nyer lagi sekali flight delay. sepatutnya dijangka tiba pukul 10.55 pagi tapi flight delay pukul 11.55 baru tiba, jadi korang paham la tup.. tap.. tup.. tap.. dorang kuar dari balai ketibaan ada la kot lam pukul 12.30 tghari... aku sampai kat airport lam pukul 11.00 pagi so korang boleh bayang tak tahap amukan amina zahra bila dorang boring menunggu lama-lama + lapar + ngantok? hah dasyat wey.. dorang tak nangis tapi dorang wat pangai menjerit sekuat hati, bergaung satu airport tuh sampai semua mata dok pandang aku.. bole?


^



^



^




balai ketibaan


^



^



^



^



^



^


nih mood dorang okeh lagi, exited tgk teddy bear sampai pak supian panggil pun tak mo tgk..

^
^
^





hah nih da okeh skit, ngamok nak pegang teddy bear, okeh pegang tak pe.. jgn ngamok nak beli... mama tak suka okeh anak patung, tapi klu nak buku bergambar, LEGO tak per.. untuk pembelajaran. (sila abaikan muka aku yg sememeh itu... tima kasih)

^





^




^




 bila aku da x bole handle, maka tugas pak supian untuk menenang kan keadaan.. beginilah jadinya bila mama naik hangin... "papa.. nah amik ni, berat!" hahaha ayat keji kuar dari mulut aku..
 (oh ya.. gambar pak supian terpaksa ditapis sbb sekarang nih pak supian ber imej baru, kang korang pensan plak tgk laki mak! kahkahkahkahkah..)

^



^




^




^


nih la dia rombongan cik kiah menunaikan umrah yang ditunggu-tunggu..
sori gambar aku tak de, malasssss... tudung aku semua da senget.. abih cam no? amina asyik tarik je tudung aku...


لذا، شكرا لك
السؤال

Isnin, 18 Julai 2011

karockey

Sukacita dimaklumkan bahawa Kelab KPKK akan mengadakan Konsert Akhir bagi Pertandingan Nyanyian Lagu Asli dan Moden pada 22 Julai 2011 (Jumaat). Kraftangan Mesia pun ada wakil.. siapa lagi klu tak EN. MANAP. kami warga kraf mengucapkan tahniah dan semoga berjaya di pertandingan akhir nanti, untuk menyaksikan kelunakan suara abang manap kita sila tgk di laman sesawang KPKK.




hah amacam ensem tak en manap kita? huhuhuhu..

^




^




Abang Chip, Kak Gaii, Abang Manap


^




^




Abg manap akan membawa lagu Ahmad Jais, semoga berjaya!!





Selasa, 12 Julai 2011

fridge magnet = magnet peti aih

pak supian mmg gemar kumpol2 magnet nih.. tak kira la dalam atau luar negara, kebanyakkan magnet dikumpul @ dibeli sendiri @ hadiah dari kawan-kawan sebagai cenderahati utk penuhkan fridge kami. sekarang bahagian depan da penuh, lepas nih terpaksa la letak di tepi fridge pulak,  




yang nih jauh mali


espana, samoi, thailand, switzerland, singapore, beijing,bali china,frankfurt,chicago,phuket dan ada la 3..4.. lagi yg aku tak reti nak sebut nama tempat tuh




yang nih dekat mali


cameron highland, melaka, putrajaya, penang, kuching, terengganu, sarawak, pangkor,sabah, labuan, wetland, zoo negara, hah da bcampur-campur.. mcm2 la.. nak tgk datang je umah aku..





okeh... tuh je nak cite..

meh kita mamam anak-anak

ini situasi yang biasa dilihat bila aku nak bg makan amina zahra, berebut okeh..!!! ngko tolak aku, aku tolak ngko, pastu menjerit, yang terseksanya sape?? sila jawab seniri
makan kuat mcm pak supian, tapi tak besar-besar. tak pe la sayang, janji sayang2 mama nih sihat dan aktif..






^




^




^





^



pastuh bila da kenyang 

1.  sorang dah tergolek sana sini
2. sorang lagi, bole plak angkat tangan, tima kaseeehhhh (ala kump. alleycat)






makan -makan kat tkt.3 (pssstttt.. bestday boy)


nih aku letak peristiwa yang lepas-lepas sbb malas nak update. kitaorg kat tkt atas ada wat jamuan sikit, nak tau menu apa?? korang mmg.. klu mkn cepat je.. ok la aku bgtau menu apa hari tuh utk tidak mengguriskan perasaan korang yg sedia rapuh tuh...

macaroni + creamy carbonara by eja, buah-buahan (rambutan, mangga, longan) by abg chip n lan, kuih muih (ada 3 jenis kuih tapi aku tak tau nama, aku tau makan ja..hehehe) by kak gayah, kek n lai chi kang by kak nurul - semua sedappp sgt!!!!




tgk la wajah yg telah di beauty shot kan oleh camera aku.. hiihihihi.. gebu kan, tak payah nak edit picture. en. shah pun join wlupun penat sbb baru balik dari pulau carey.. sporting kan bos-bos nih... sebenarnya jamuan nih untuk meraikan besday boy yang jatuh pada 4/7/2011 tapi di belated kan ke tarikh 7/7/2011. hah.. nak tau la tuh sape besday boy nyer.. da agak da korang mmg kepochiiii.. hahahahahahaha
ye la.. ye la.. aku bgtau...
tgk bwh nih..:






^






^





^
happy besday 2 u




^





^


happy besday 2 u


^





^






^


happy besday 2 dot..dot


^











^




^



happy besday 2 u

^






^





^





^





^






^


jeng...jeng...


^






^




^




^




^




^




^




^




^





mmg bos terkejut dan malu-malu sbb tetiba je ada kek, dan kek mmg kita wat suprise.. epi besday bos,semoga dpanjangkan umo, dmurahkan rezeki, dberikan kesihatan yg baik, aminn..



first time dengar sore suprano en. shah bila kami sma-sma nyanyi epi besday, mmg korang tak kan sangka betapa sedapnya sore itu!!